x
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Vana Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Tesisat vanaları, kaliteli ve sağlam yapıları ile uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sunar. Küresel vana üstün güvenlik için PTE contası içeren ürünlerdir. İçme suyu tesisatlarında, tüm şehir şebekelerinde, doğalgaz ve havalandırma hatlarında güvenli bir kullanım sunan vanalar, valf emniyeti ile zahmetsiz kullanım imkanı sağlar. Mini küresel vana hafif yapısı, kalitesi ve sağlamlığı ile ön plana çıkar.

Vana çeşitleri, materyallerine ve kalitesine göre farklı şekillerde tasarlanır. Paslanmaz özellikte ve yüksek dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım deneyimi sunan vanaların montaj işlemi de pratik ve hızlı şekilde gerçekleştirilir. İhtiyaç ve beklentilerinize uygun çözümler sunan bu ürünler günümüzde birçok alanda sıklıkla kullanılır.

Kontrol vana kimyasallara karşı dirençlidir ve birçok testten geçirildikten sonra satışa sunulur. Emniyetli, pratik kullanım deneyimi sunan vana çeşitlerine erkanhidrolik.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstün teknolojilerin kullanıldığı vana fabrikası, en kaliteli ürünler ile buluşmanızı sağlar.

Vana Nedir?

Boru vana, su, gaz, hava ya da diğer sıvı veya gazların akışını kontrol etmede kullanılan bir malzemedir. Vanalar genellikle boru ya da tüplerin içinde yerleştirilir. Boru içindeki akışı kontrol etmede kullanılan vanalar, sistemlerdeki basınç, debi ve sıcaklığı kontrol etmek için son derece güvenlidir.

Otomatik vana çeşitleri, açık veya kapalı çalışma özelliği olan açma kapama vana çeşitleri sunar. Vanaların açma ya da kapama miktarını ayarlamak üzere kullanılan vanalar ise aktüatörlü vana çeşitleri olarak bilinir. Bu vanalar, belli bir miktarda akışı kontrol etmek için kullanılabilir.

Aktuatörlü vana çeşitleri ayrıca, uçlarına bağlı diğer parçalar ya da diğer elemanlarla beraber de kullanılabilir. Bir boru içindeki akışı kontrol etmede vananın bağlı olduğu bir sensör ya da kontrol panosu bu kullanıma örnek olarak verilebilir. Böylece sistemdeki basınç, debi ve sıcaklık otomatik olarak kontrol edilebilir. Bu ekipmanlar çelik vana, demir, bakır, çelik, alüminyum, nikel, plastik ya da kompozit malzeme gibi çeşitli materyallerden üretilebilir.

Paslanmaz vana, hemen hemen her alanda kullanılan vana türüdür. Vanaların kullanım alanları da oldukça geniştir. Su tesisatı, bina tesisatı, endüstriyel uygulamalar, petrol ve gaz işletmeleri, enerji üretimi gibi çeşitli alanlarda doğalgaz valf gibi çeşitli ekipmanlardan yararlanılır.

Vana Çalışma Sitemi Nasıldır?

Mini vana, sıvı ve gazların sistem üzerinden akışını kontrol etmede kullanılan mekanik cihazlardır. 1 2 mini vana gibi vana çeşidi, içinden geçen akışı kontrol etmek üzere delikli ve döner küre kullanan çeyrek dönüşlü bir vanadır. Bir boru ya da başka çeşit geçiş yolundan sıvı akışına izin vermek ya da kısıtlamak için mini valf, açarak ya da kapatarak çalışma sistemine sahiptir. Akış kontrol vanası sayesinde güvenli bir kullanım elde edilir. Pnömatik vana gibi her bir vananın kendine özgü tasarım ve işlevselliği bulunur.

Vana Çeşitleri Nelerdir?

Paslanmaz çelik ve plastik boru vanası gibi birçok vana çeşidi bulunur. En yaygın vana türlerinden bazıları şu şekildedir.

Küresel Valf: Bu vanalar, sıvı akışını kontrol etmeye yarayan ortasında bir deliği bulunan bir bilyeye sahiptir. Yüksek basınca dayanabilmesi ve hızla açılıp kapanması sebebi ile endüstriyel uygulamalarda sıklıkla küresel valflerden yararlanılır.

Sürgülü Vanalar: Bu vana çeşidi, sıvı akışını kontrol etmede yükseltilmiş ya da alçaltılmış yapıya sahiptir. Genellikle boru hattı ve su temini sistemlerinde bu cihazlar kullanılır.

Kelebek Vana: Bu vana çeşidi, sıvı akışını kontrol etmek üzere dönen bir disk ile çalışır. Genellikle kısıtlı alanlarda kullanılır. Yüksek ve düşük basınçlı sistemlerde kelebek valf kullanılabilir.

Glob Vanalar: Bu vana çeşidi, sıvı akışını kontrol eden küre gövdeye sahiptir. Genellikle hassas akış kontrolünün sağlanması gereken uygulamalarda kullanılır.

Çekvalfler: Bu valfler, sıvının sadece tek yönde akmasını sağlar. Genellikle bir pompanın yakıt hattında ve sıvı akışının geriye doğru akmasına engel olmada kullanılır.

Diyafram Valfleri: Bu valfler, borulardan akışı kontrol etmek üzere esnek bir diyafram ile çalışır. Genellikle sıvının aşındırıcı olduğu ya da katı maddeler içeren uygulamalarda kullanılır.

İğneli Valfler: İğne vana gibi vanalar, sıvı akışını kontrol etmeye yarayan uzun, sivri uçlu bir iğne ile çalışır. Laboratuvar ya da bilimsel aletler gibi hassas akış kontrolüne ihtiyaç duyulan uygulamalarda kullanılır.

Emniyet Vanaları: Bu valfler, bir sistemin yüksek basınç ile karşı karşıya olması durumunda basıncı açmak ve serbest bırakmak üzere tasarlanmış ekipmanlardır. Kazanlar başta olmak üzere basınçlı kaplar, buhar sistemleri gibi birçok endüstriyel uygulamada emniyet vanaları kullanılır.

Hidrolik, oransal, pistonlu vana gibi birçok valf tipinden de bahsetmek mümkündür. Her bir valf vana avantajlara ve dezavantajlara sahiptir. Belli bir uygulama için en iyi vana türü, sistemin ihtiyaçlarına çözüm üreten ürünlerdir.

Vana Kullanım Alanları Nelerdir?

Hidrolik vana gibi vana çeşitleri sıvı ve gazların akışını kontrol etmede endüstriyel ve ticari ortamlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılır. Vanaların kullanıldığı yerler ile ilgili bazı yaygın örnekler şu şekildedir.

Enerji santrali: Kontrol vanası gibi vanalar, elektrik üretim sistemlerinde buhar ve su akışını düzenlemede kullanılır.

Kimyasal işleme tesisi: Basınç vanası ve daha pek çok vana çeşidi kimyasalların akışını kontrol etmede ve bakım ya da güvenlik sebebi ile tesisin farklı bölümlerini izole etmede basınç ayar vanası sıklıkla kullanılır.

Petrol ve gaz boru hattı: Bu hatlarda tank vanası ve daha pek çok vana çeşidi boru hatlarındaki petrol ve gaz akışını kontrol etmede, bakım ya da onarım sırasında bölümleri izole etmede kullanılır.

Su arıtma ve dağıtım sistemi: bypass vana gibi vanalar, belediye su arıtma ve dağıtım sistemlerinde su akışını kontrol etmede kullanılır.

Endüstriyel proses kontrolü: Bu sistemlerde, uygun proses koşullarını sürdürmek, verimli ve güvenli çalışmasını sağlamak için sıvıların ve gazların akışını kontrol etmede hava vanaları gibi çeşitli vanalar kullanılır.

HVAC sistemleri: oransal vana gibi vana çeşitleri havalandırma, iklimlendirme (HVAC) ve ısıtma sistemlerinde su ve soğutucu akışkanların sistem üzerinden akışını kontrol etmede tercih edilir.

Otomotiv endüstrisi: Sıvı ve gazların akışını kontrol etmede motor, egzoz ve fren sistemleri dahil olmak üzere çeşitli otomotiv uygulamalarında çekvalfli vana gibi ekipmanlar tercih edilir.

Tıbbi ekipman: Gaz ve sıvıların akışını kontrol etmede, oksijen tankları ve anestezi makineleri gibi çeşitli tıbbi ekipmanlarda monoblok vana gibi vanalardan yararlanılır.

Bunlar, tesisat vanalarının kullanılabileceği pek çok farklı alana birkaç örnektir. Kullanılan lug kelebek vana gibi vanalar, uygulamaya, kontrol edilen ortama ve çalışma koşullarına göre değişir.

Vana Fiyatları

Vana fiyat, ürünlerin özelliklerine ve markasına göre değişir. Dip, dişli vana gibi vana çeşitlerine plastik, paslanmaz çelik, bakır gibi yapısal özelliklerine göre vana fiyatları değişir. Mini vana fiyat, her bütçeye uygun seçenekler sunar. Dip vana gibi vana seçimi yaparken alanın ihtiyaçlarını doğru belirlemeniz gerekir. İhtiyaçlarınıza uygun vana ve vana parçaları için Erkan Hidrolik’i, ziyaret edebilirsiniz. Kaliteli lug vana ve çok daha fazlasını Erken Hidrolik’in güvenilir online alışveriş deneyimi ile satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.