x
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Pnömatik Silindir Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri Nelerdir?

Pnimatik silindir, sanayide birçok alanda kullanılır. Sanayide üretim aşamasında sıklıkla kullanılan pnömatik sistemler, önemli bir işleyişe sahiptir. Pnömatik piston çeşitleri, hidrolik hareketlerde kullanılan silindirlerden farklı olarak, gazların basıncı ile çalışır. Bu silindirler, basınç ile çalışan pistonlar aracılığıyla farklı yönde hareketler gerçekleştirir. Pnömatik piston, hafif ve güvenilir bir yapıya sahip olduğu için sanayide en çok kullanılan sistemlerden biridir.

Pnömatik silindirler teknik bazı özelliklere sahiptir. Bu özellikler; debi hızı, hareket sınırı, çalışma basıncı, piston boyutu, bağlantı tipi ve malzemeleridir. Bir pnömatik silindir seçerken bu özellikler dikkate alınmalıdır. Özellikle, hangi işlem için kullanılacaksa o işleme uygun şekilde bir pnömatik silindir seçimi yapılması gerekir.

Pnömatik Silindir Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Pnömatik silindir, yapısı ve işlevine göre çeşitli tiplere ayrılır. En yaygın pnömatik silindir çeşitlerinden biri tek etkili pnimatik silindir türüdür. Bir diğeri ise çift milli pnömatik piston modelleridir. Tek etkili silindir, tek bir yönde hareket ederken, çift etkili silindir ise hem itme hem de çekme hareketi gerçekleştirir. Yataklı pnimatik piston, özellikle kullanım alanının dar olduğu alanlarda kullanılır. Yataklı silindir, estetik olarak görünümün ön planda olduğu alanlar için de idealdir.

Rodless silindir yani kızaklı piston, boru üzerindeki kanaldan, güç iletimini gerçekleştiren milsiz silindir. Festo pnimatik piston, doğrusal hareketler gerçekleştirmek için pnömatik tahriklerdir.

Hidropnömatik silindir, hem hidrolik hem de pnömatik sistemlerin avantajlarını bir araya getirir. Bu silindirler, basınçlı hava ve hidrolik yağ kullandığı için yüksek kuvvet ve hızlı hareket kabiliyeti sunar. Döner silindir, 90, 180, 270, 360 derecelik açısal dönme hareketlerinin elde edilmesinde kullanılır.

Kalem silindir ise endüstriyel otomasyon süreçlerinde kullanılan kompakt ve etkili bir pnömatik silindir türüdür. Her bir silindir tipi, farklı uygulama ihtiyaçlarına uygun özel özelliklere sahiptir.

Pnömatik Silindirler Nerelerde Kullanılır?

Pnömatik ürünler, sanayide çok çeşitli kullanım alanına sahiptir. Bir pnömatik silindir, güç verme yolu ile kontrollü bir hareketi gerçekleştirmede kullanılır. Bu hareket, hızlı ve güvenilir şekilde malzeme taşımada ve kaldırıp indirme işlemleri yapmada kullanılabilir.

Pemaks pnömatik ve hidrolik silindir, imalat ve montaj üretim sistemlerinde en çok kullanılan sistemler içinde yer alır. Endüstriyel robotik sistemlerde, otomotiv endüstrisinde, besleme cihazlarında, paketleme sistemleri gibi kullanım alanları için uygun çözümler sunar.

Pnömatik kompakt silindir gibi silindir çeşitleri ucuz ve hafif olması, çevreye zarar vermeden çalışması ve uzun ömürlü olması ile büyük avantajlar sağlar. Buna ek olarak, pnömatik kalem silindir gibi silindir sistemler basit olduğu için bakımı ve onarımı da kolaydır.

Pnömatik döner silindir, sanayide farklı ekipmanların kontrollü hareketini sağlamak üzere kullanılan önemli araçlardan biridir. Günümüz sanayi dünyasında, işlerin hızlı ve güvenilir şekilde yürütülmesinde kompakt silindir gibi modeller, büyük öneme sahiptir. Tek etkili pnömatik silindirler, bunu sağlamak için en ideal çözümleri sunan sistemlerdir.

Pnömatik Silindir Fiyatları

Pnömatik piston fiyatları, silindirin boyutuna, tipine, malzeme kalitesine ve kullanılan teknoloji gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Özel uygulamalar için tasarlanan yüksek performans sunan pistonlar, standart modellere göre daha yüksek fiyatlı olabilir. Erkan Hidrolik web sitesi üzerinden SMC pnömatik piston ve daha birçok piston çeşidini inceleyebilir, ihtiyacınıza en uygun ürünü hemen satın alabilirsiniz.

 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.