Kalitesi ile Öne Çıkan Hidrolik Akü Çeşitleri
Hidrolik akü (akümülatör), hidrolik sistemde basınç enerjisini depolamaya yarayan ve gerektiğinde bu enerjiyi sisteme geri veren bileşene verilen addır. Elektrik devrelerindeki pillere benzer çalışan akümülatör hidrolik, hidrolik sistemlerde de ani basınç değişimlerini önler ve sistemin stabil çalışmasını sağlar. Böylece darbe ve şokların önüne geçer.
Hidrolik Akü Ne İşe Yarar?
Akümülatör hidrolik, genellikle nitrojen gazını sıkıştırması ile enerji depolar. Yüksek basınçlı bu gaz, sistemdeki basıncın düşmesi ile akümülatörün içinde bulunan hidrolik sıvıyı zorlayarak çalışır. Gazın depolanan potansiyel enerjisi ve yastıklama özelliği ile akümülatörler hidrolik sistemlerin dinamik hareketlerini stabil duruma getirir.
Titreşim Emilimi: Hidrolik pompa, titreşimli bir akışla enerji üretimi yapar. Özellikle piston pompaları, yüksek basınçlı çalışması sırasında titreşimler oluşturabilir. Bu titreşimler, yüksek basınçlı sistemler üzerinde zararlara neden olabilir. Ancak, sistem üzerinde doğru konumlandırılmış bir akümülatör, bu titreşimleri çok büyük oranda azaltarak, sistemin etkin şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Şok Yastıklaması: Hidrolik sistem silindiri ya da aktüatör beklenmeden durursa, bu durum hızla geri dönen basınç dalgaları ile sonuçlanabilir. Bu şok dalgaları, normal çalışma basıncından çok daha fazla tepe basıncı yaratabilir. Hidrolik akümülatör, bu şokları absorbe eder ve sistemin güvenli çalışmasını sağlar.
Pompa Akışı Tamamlama: Hidrolik akümülatör, hidrolik pompanın çalışma döngüsünde basınçlı sıvı depolar. Pompanın yükü karşılamasına yardımcı olan akü, pompanın rölantide olduğu süreçlerde, sıvıyı akümülatöre yönlendirilir. Bu enerji, en yüksek güce gereksinim duyulan anlarda kullanılmak üzere depolanır. Böylece sistem daha küçük bir pompa ile çalışabilir. Böylece hem maliyet hem de güç tasarrufu sağlanır.
Basınç Koruma: Hidrolik sıvılar sıcaklık değişimlerine maruz kaldığında, sistemde basınçta dalgalanmaları ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, sıvının sızması gibi durumlarda da basınçta düşmeler olabilir. Hidrolik akümülatör çeşitleri, bu değişimleri dengeler ve sistem gerekli basıncı korur.
Bekleme Gücü: Hidrolik akümülatörler, basınçlı gazı uzun süre depolayabilir ve gerekli durumlarda bu enerjiyi serbest bırakabilir. Bu sayede akümülatörler, bekleme gücü kaynağı olarak kullanışlıdır.
Hidrolik Akümülatör Çeşitleri Nelerdir?
Hidrolik sistemde basınç enerjisini depolamaya yarayan ve gerektiğinde bu enerjiyi sisteme geri veren hidrolik akümülatör, kullanım alanına uygun çeşitlere sahiptir.
Hidrolik Balonlu Akümülatör: Esnek bir balon ile ayrılmış gaz ve yağ bölmelerine sahip olan akümülatör türüdür. Hidrolik balonlu akü, enerji başta olmak üzere otomotiv ve inşaat sektörünün olmazsa olmazlarındandır.
Hidrolik Diyaframlı Akü: Esnek bir diyafram ile ayrılmış gaz ve yağ bölmelerine sahip olan bir akümülatör türüdür.
Hidrolik Pistonlu Akümülatör: Bir piston ile ayrılmış gaz ve yağ bölmelerine sahip akümülatördür.
Pnömatik akümülatör: Basınçlı hava ya da gaz kullanımı ile mekanik enerji üretir. Bu enerjiyi çeşitli sanayi uygulamalarında güç kaynağına çevirir.
Hidrolik Akümülatör Kullanım Alanları Nelerdir?
Hidrolik bladder akümülatör gibi aküler, birçok endüstriyel uygulamada sıklıkla kullanılır. Otomotivde, direksiyon sistemleri, fren sistemleri, inşaat sektöründe vinçler ve hidrolik makaslar, enerji sektöründe hidrolik presler ve hidrolik kaldırma sistemleri, ulaşım alanında gemiler ve uçaklar, hidrolik diyaframlı akümülatör gibi akü çeşitlerinin en çok kullanıldığı alanlardır. Hidrolik bladder akü ve diğer ürünler hakkında bilgi almak için erkanhidrolik.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Hidrolik Akü Fiyatları
Hidrolik akümülatör fiyatları, ürünlerin markasına, özelliklerine ve tasarımına göre değişiklik gösterir. Kalitesi ile öne çıkan gibi akü çeşitleri her bütçeye uygun seçenekler sunar. İhtiyacınız olan hidrolik aküler Erkan Hidrolik’te! Hidrolik akümülatör fiyatları ve ürün özelliklerini incelemek için erkanhidrolik.com üzerinden bilgi alabilirsiniz.